Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.

  Az LMP társelnöke azt szeretné, hogy digitális eszközök segítségével követnék az autósok mozgását, ami jelez, ha a sofőr torlódásba kerül, és minél nagyobb a dugó, annál több pénzt fizettetnének velük. Közben már három kerületben vezetnének be 30 km/h-s sebességkorlátozást.  

A fővárosban a különböző lezárások kreálják a dugókat, aminek a terheit rázúdítanák az autósokra – mondta Deák Dániel. A XXI. század Intézet vezető elemzője meglepő ötletnek nevezte az LMP javaslatát. Kijelentette: nem véletlen, hogy Karácsony Gergely óvatosan fogalmaz e témában.

 

Érezhető, hogy felmérte:

a dugódíj ötlete meglehetősen elutasított a fővárosban.

Mögöttünk vannak az időközi választások, s az eredmények alapján látni: a jobboldal még ott is nyerni tudott, ahol korábban a balliberális oldal győzött.

A választási eredményeket Deák Dániel jelzésértékűnek nevezte.

A szakértő szerint a fővárosi balliberális politikusok a dugódíj, vagy a 30 km/h-s sebességhatár bevezetésének szorgalmazása közben olyan városokra hivatkoznak, mint például az ausztriai Graz. Csakhogy: ezek nem Budapest-léptékű városok, hiszen sokkal kisebb méretűek és kevesebb lakossal rendelkeznek. Hozzátette: Karácsony Gergely nem először gondolkodik így, hiszen a bicikli-sávok bevezetése mögött is hasonló logika húzódik. A főpolgármester által példának tartott városok fele-, vagy negyed-akkorák, mint Budapest. Ami egy néhány százezres településen működik, nem biztos, hogy egy kétmilliós nagyvárosban is működik. Ezért életidegenek ezek a minták.Deák Dániel szerint a 2019-es önkormányzati választási kampányban Karácsony Gergely megígérte, hogy minden fontos budapesti döntés előtt kikéri majd a budapestiek véleményét. „Én budapestiként még nem találkoztam azzal, hogy az értelmetlen biciklisávok felfestéséről, a különböző lezárásokról – mint például amit a rakpart, vagy a Lánchíd esetében terveznek – vagy a 30 km/h-s sebességkorlátozás bevezetéséről bárki is megkérdezte volna a véleményemet. A budapestiekkel nem konzultálnak. Tarlós István hivatali időszakában létezett a Budapest-infó, ahol a kormányinfó mintájára a főpolgármester kiállt, és minden újságírói kérdésre válaszolt. Amióta Karácsony Gergely a főpolgármester, ilyenről nincsen szó” – mondta.

Hozzátette: teljes homály fedi a fővárosi lépéseket.

Mint fogalmazott: „láttuk őket kormányon, emlékszünk, hogy milyen javaslataik voltak: elképesztő mennyiségű adóemelést vezettek be. De manapság is a különféle adóemelési javaslataikat szorgalmazzák. Emlékezzünk a koronavírus időszakára. Akkor a kormánynak rendeletben kellett megtiltani, hogy a budapesti városvezetés adót emeljen. Ahelyett ugyanis, hogy a főváros egy válságidőszakban segítette volna a helyi vállalkozásokat,

Karácsony Gergelyék az adók emelésen gondolkodtak. Amikor pedig a kormány a kis- és középvállalkozásoknak elengedte az iparűzési adó felét, akkor azt felháborodva, elfogadhatatlan döntésként utasították el. A balliberális térfél ebben tud gondolkodni”

– mondta Deák Dániel, a XXI. század Intézet vezető elemzője.

 

(hirado.hu)

A Budapest rovat további hírei

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki...
Nádas Péter Budapestje fotópályázat!
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023 tavaszától már a teljes vonalon szerelvények közlekednek majd.
A fájdalom vagy a fáradtság nem lehet kifogás a mozgás ellen
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
A rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra kérte a nagycsaládosokat, hogy a kormányhivatalokban igényeljék a rezsicsökkentés által számukra biztosított további gázárkedvezményt,...
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Milánó a biohulladék megfelelő begyűjtésének területén utat mutat számos ország számára.

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.


A hajhullás a 30-50 közötti férfiak 30%-át érinti, efelett az arány 50%-ra nő. Nem lehet csupán néhány kenc segítségével háborút viselni. Legyőzéséhez bizony műtétre van szükség, már amennyiben nem tudunk beletörődni a hajhullásba. Nézzük, mi történik a műtét során. (x)

A magyar szív örökre befogadta és intézményesítette a vajazó kést, mint univerzális eszközt, azonban a ház körüli teendőkre azért vannak ma már jobb, használhatóbb alternatívák.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech