Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon.   A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Üdvözlöm a Kerületi Újság - kerületi hírek oldalon. GSpeech

A képviselő-testület szeptemberi ülésén módosította Zugló adórendeletét, és arról is határoztak, hogy kedvező árajánlata alapján az önkormányzat a földgázt a NKM Energia Zrt-től, míg a villamos energiát az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft-től vásárolja.

Ezen kívül a képviselők döntöttek a komposztáló program kibővítéséről, támogatások odaítéléséről, de szó esett az új betonkeverő üzemről is. A testület határozata szerint ajánlattételi felhívást tesznek közzé az orvosi rendelők felújításra, és pályázatot írnak ki Zugló zöldfelületeinek kétévi gondozására.

Az ülés kezdetén Horváth Csaba polgármester (MSZP) kérésére a testület egy perces néma felállással adózott a közelmúltban elhunyt Kamuti László négyszeres világbajnoki ezüstérmes vívó, a BVSC korábbi szakosztályvezetőjének emléke előtt.

Betonkeverő üzem

Kisné Szivcsovics Nikolett (Momentum) és Victora Zsolt (MKKP) képviselők a Rákospatak utca – Csömöri út kereszteződésében létesített, lakosságot zavaró betongyártó üzem ügyében tettek napirend előtti felszólalást. Tiba Zsolt jegyző tájékoztatásából kiderült, az önkormányzatnak és a Polgármesteri Hivatalnak szinte semmilyen hatásköre nincs a betonkeverő üzem megszüntetésére, mert az magánterületen működik, a cég pedig nem végez bizonyíthatóan betonárusítást. A Hatósági osztály végzett zajmérést, azonban ennek eredménye nem elégséges az üzem bezárásra. Horváth Csaba jelezte, levelet ír a betonkeverő üzemeltetőjének, amelyben jogkövető magatartásra és a betoneladási tilalomra hívja fel a figyelmét.

Beszámolók elfogadása

A képviselő-testület elfogadta a kerületi rendőrkapitányság 2019. évi tevékenységéről szóló beszámolót. A testület arról is határozott, hogy a XIV. kerületi kapitányságot bruttó 1,9 millió forintos támogatásban részesíti. A megszavazott pénzt a Zuglóban szolgáló állomány munkájának támogatására és munkakörülményeinek javítására lehet felhasználni. A vita során Pécsi Diána (MSZP) és Rozgonyi Zoltán (Fidesz) képviselők arra hívták fel a figyelmet, hogy az elmúlt évben a kerületi kapitányság betöréssel kapcsolatos nyomozási eredményessége romlott, a rendőrök közterületi jelenléte pedig csökkent.

Váradi Attila rendőr alezredes, kapitányságvezető válaszában kifejtette, idei céljaik között szerepel a gyorsaság és a hatékonyság növelése. Mint mondta, a közterületi jelenlét 2019-ben azért csökkent, mert delegációk és egyéb rendezvények biztosítására elvezényelték a zuglói rendőröket. Ezen túlmenően a grémium jóváhagyta még a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft., a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt., a Zuglói Közbiztonsági Non-profit Kft., a Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Non-profit Kft. és a Zuglói Filharmónia Non-profit Kft. 2019. évi tevékenységéről szóló jelentést is.

Energia és földgáz

A testülete érvényesnek minősítette a földgáz, illetve a villamos energia beszerzésére kiírt közbeszerzési eljárást. Árajánlata alapján a tender nyertese az NKM Energia Zrt. és az ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. lett. A testület idén júniusban döntött arról, hogy 2021-22-re az energiaköltségek mérséklésére valamennyi önkormányzati tulajdonú intézményre kiterjedően földgáz és villamos energiaszállítási tendert ír ki.

Hajdu Flórián alpolgármester (MSZP) szóbeli kiegészítésében kiemelte: a kerület így két év alatt várhatóan 100 millió forintot takarít meg. Várnai László képviselő (CivilZugló Egyesület) arra hívta fel a figyelmet, hogy Egyesülete már három éve javasolta az energia pályázat kiírását, ami most tíz százalék megtakarítást hoz.

Rendelőfelújítás és park karbantartás

A grémium arról is döntött, hogy ajánlattételi felhívást tesz közzé az Egészséges Budapest program finanszírozásában megvalósuló orvosi rendelők felújításra. A projekt keretében Zugló önkormányzata 807 millió forintos támogatást nyert a kormánytól. Ebből a rendelők felújításra 657 millió, míg az orvosi az eszközpark fejlesztésére 150 millió forint fordítható. Szatmáry-Jähl Angéla képviselő (Fidesz) azt kérte a testülettől, hogy az önkormányzat olyan pályázatot írjon ki, amely lehetőséget ad a helyi, kisebb vállalkozások számára is.

A testület még arról is határozott, hogy pályázatot ír ki Zugló zöldfelületeinek kétévi gondozására. A képviselők Hajdu Flórián előterjesztői módosító javaslatára évi 1,3 milliárd helyett 960 millió forintot hagytak jóvá a feladat finanszírozására. Victora Zsolt azt javasolta, hogy a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. a kiszervezés helyett saját munkacsoporttal oldja meg a zöldfelület karbantartását. Rózsa András alpolgármester (Momentum) bejelentette, pártja támogatja ennek a lehetőségnek a megvizsgálását. Hajdu Flórián alpolgármester (MSZP) jelezte, korábban már végeztek vizsgálatot saját kertészeti cég felállítása ügyében, de a kiszervezés bizonyult a jobb megoldásnak. Bitskey Bence azt mondta: frakciója nem támogatja a zöldfelület gondozás kis cégek közötti felosztását, mert ilyen már volt és nem vált be. Rozgonyi Zoltán felszólalásában kiemelte, a Fidesz az önerős munkavégzést nem tartja reálisnak, ezért a nyílt közbeszerzési kiírását támogatja. Várnai László a napirend elnapolását javasolta, amit a testület elutasított.

Forrás: zuglo.hu

Ossza meg az információt!

Kerületi Újság a Facebookon - Kövessen minket!

Még több hír Észak-Pestről

A XIII. kerület 1938. június 1-jén vált önálló közigazgatási egységgé.
A képviselő-testület szeptemberi ülésén módosította Zugló adórendeletét, és arról is határoztak, hogy kedvező árajánlata alapján az önkormányzat a földgázt a NKM Energia Zrt-től, míg a villamos...
A Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat nyílt pályázatot hirdet a kerületi civil, egyházi, társadalmi szervezetek közösségépítő tevékenységének támogatásaként a RaM helyiségeinek közcélú,...
A Jász utca 72. szám alatti, 35 lakásos bérház bokrétaünnepét tartotta ma a XIII. Kerületi Önkormányzat.
Blázsovics Ádám és Bányik Csaba világbajnokok tették fel a koronát a nyári napközis tábor programjaira, amikor az “asztali tengó” alapjait tanították a kisiskolasoknak az utolsó foglalkozáson.
Garázdaság gyanúja miatt indított nyomozást a BRFK az ellen az ismeretlen férfi ellen, aki megrongálta egy trafik plexiüvegét, mert rászóltak, hogy vegyen fel szájmaszkot.
Elfogtak a rendőrök egy zuglói kábítószer-kereskedőt, valamint négy vásárlóját - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon hétfő reggel.
Elismerő oklevelekkel köszönte meg a járvány első hullámában kapott támogatásokat a Honvédkórház. Az okleveleket a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának főigazgatója adta át kedden.
A hivatal Bocskai utcai bejárata mellett érhető el a kerekesszékkel, babakocsival is használható emelőszerkezet.
A nyári forróságban nem mindig érezzük, hogy szomjasak vagyunk, sokszor észrevétlenül párologtatjuk el a nedvességet, ezért érdemes módszeresen, fokozatosan kialakítani az ivási szokásokat.
Az összességében több mint hatmilliárdos beruházásban 279 lakás jön létre, a munkálatok közel járnak a befejezéshez.
Tájékoztatás a Tervtanács üléseinek időpontjairól
Újpest Önkormányzata megbízásából az Újpesti Sajtó Kft. fotópályázatot hirdet. A kiválasztott képekből kiállítás nyílik az Újpesti Kulturális Központ - Ifjúsági Házban, és a legjobbak a 2021-es...
26 milliárd forintról 32 milliárdra nőtt az új Néprajzi Múzeum megépítésének költsége a Városligetben – írta az Átlátszó. A munkát a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó ZÁÉV Építőipari Zrt. és a...
Új falfestmény díszíti a budapesti Károly körúton álló Tűzoltóság homlokzatát, A kovász is lehet híd című alkotás Hitka Viktória képzőművész rajza alapján készült.
A CivilZugló Egyesület másodszor festette ki a Budapest–Cegléd–Szolnok vasútvonal Tábornok utcai aluljáróját. A munkában gyerekek és felnőttek egyaránt részt vettek.
Köszöntötték a karanténkonyha kiválóságait.
A Dorosz Dávid klímavédelmi és fejlesztési főpolgármester-helyettes koordinálta Béke téri projekt I. ütem beruházásnál az Irányító Hatóság döntése alapján a tervezési folyamatokat követően...

hirdetés

Ön is hirdetne?

hirdetés

Ön is hirdetne?

A címlapról ajánljuk

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Budapesti önkormányzati újságok

 • 1. kerületi újság: Várnegyed újság

  Várnegyed újság

  A Várnegyed az I. kerület Budavári  Önkormányzat hivatalos lapja. >>>
 • Budai Polgár, a II. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Budai Polgár

  A Budai Polgár a II. Kerületi Önkormányzat lapja, kiadja a Budai Polgár Nonprofit Kft. >>>
 • Óbuda újság, a III. kerület ingyenes terjesztésű önkormányzati újságja

  Óbuda újság

  Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatának lapja. >>>
 • Újpesti Napló, a IV. kerületi Önkormányzat ingyenes terjesztésű hetilapja

  Újpesti Napló

  Budapest IV. kerület önkormányzatának lapja. >>>
 • Mai Belváros, V. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Mai Belváros

  Mai Belváros - az 5. kerület újságja. >>>
 • images/stories/2020_01/06-kerulet-terezvaros-ujsag-pdf-hirdetes.jpg

  Terézváros Magazin

  A Terézváros magazin a VI. kerületi önkormányzat kiadásában havonta kétszer jelenik meg 25 500 példányban 28 oldalon, és a Magyar >>>
 • Erzsébetváros újság, VII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Erzsébetváros újság

  Az Erzsébetváros újság Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat havonta megjelenő ingyenes lapja. >>>
 • Józsefváros újság, VIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Józsefváros újság

  A Józsefváros újság Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Ferencváros újság hirdetésfelvétel, médiaajánlat

  9 - Ferencváros újság

  A Ferencváros újság, új nevén a "9" a IX. kerületi önkormányzat ingyenes terjesztésű lapja. >>>
 • Kőbányai Hírek újság, X. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kőbányai Hírek

  A Kőbányai Hírek Budapest Főváros X. kerület Kőbánya Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik >>>
 • Újbuda újság, XI. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Újbuda újság

  Az Újbuda újság a XI. kerület Újbuda Önkormányzatának lapja, hiteles információkat közöl az önkormányzatról és a kerületi intézményekről. Megjelenik kéthetente >>>
 • Hegyvidék újság, XII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hegyvidék újság

  Kiadja: Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat megbízásából a Hegyvidék Lapkiadó. >>>
 • Hírnök újság, XIII. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kerületi Hírnök

  A Hírnök a XIII. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Zuglói Lapok újság, XIV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Zuglói Lapok

  A Zuglói Lapok a XIV. kerületi önkormányzat ingyenes lapja. >>>
 • Életképek újság, XV. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Életképek újság

  Rákospalota, Pestújhely, Újpalota újságja. Kiadja az XV. Média Kommunikációs és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. >>>
 • XVI. Kerületi Újság, 16. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  XVI. Kerületi Újság

  A Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 34 500 példányban. >>>
 • XVII. kerületi Hírhozó újság, 17. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Hírhozó újság

  Kiadja a lapalapító tulajdonos Budapest Főváros XVII. Kerület Önkormányzata megbízásából a Patriot Bt. Megjelenik 38 000 példányban. >>>
 • XVIII. kerületi Városkép újság, 18. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városkép újság

  A Városkép önálló, saját szerkesztőséggel rendelkező közéleti-közérzeti magazin, XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre önkormányzatának hivatalos kiadványa. >>>
 • XIX. kerületi Kispest újság, 19. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Kispest újság

  A kispestiek hivatalos havilapja. Kiadja Budapest Főváros XIX. kerület Kispest Önkormányzata Polgármesteri Hivatal. Megjelenik havonta 27 500 példányban. >>>
 • XIX. kerületi Kispesti Magazin, 19. kerületi ingyenes terjesztésű újság

  Kispesti Magazin

  A Kispesti Magazin havonta 27.000 példányban jelenik meg a XIX. kerületben. >>>
 • XX. kerületi Pesterzsébet újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Pesterzsébet újság

  Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata társadalompolitikai és szolgáltató lapja. Megjelenik havonta 32 ezer példányban. >>>
 • XXI. kerületi Csepeli Hírmondó újság, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Csepeli Hírmondó

  Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2010-től ad ki önkormányzati lapot, havi, majd 2012-től kétheti megjelenéssel. A Csepeli Hírmondó minden hónap >>>
 • XXII. kerületi Városházi Híradó újság, 22. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Városházi Híradó

  A XXII. kerületi önkormányzat kétheti lapja. Megjelenik 22.700 példányban. >>>
 • XXIII. kerületi Soroksári Hírlap, 20. kerületi ingyenes terjesztésű önkormányzati újság

  Soroksári Hírlap

  Kiadja Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala. Megjelenik 10 ezer példányban. >>>
 • 1

Pest megyei önkormányzati újságok

 • Csömöri Hírmondó - Csömör önkormányzatának hivatalos lapja

  Csömöri Hírmondó

  Csömöri Hírmondó – Helyi ingyenes információs és közéleti havilap médiaajánlat Példányszám: 3810 Terjesztés: a kiadvány eljut Csömör minden háztartásába, a településen >>>
 • Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja

  Érdi Újság

  Az Érdi Újság Érd Megyei Jogú Város Önkormányzatának ingyenes hetilapja. >>>
 • Gyömrő Magazin - Gyömrő Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató magazinja

  Gyömrő Magazin

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Szervusz, Kerepes - Kerepes város Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Szervusz, Kerepes

  Gyömrő Önkormányzatának hivatalos lapja, a több mint 6800 példányban megjelenő Gyömrői Magazin minden postaládába eljut, a visszajelzések alapján pedig a >>>
 • Kistarcsai Híradó - Kistarcsa Önkormányzatának havonta megjelenő tájékoztató újságja

  Kistarcsai Híradó

  A Kistarcsai Önkormányzat havonta jelenteti meg tájékoztató magazinját. Helyi közérdekű információk adják az újság tartalmát. >>>
 • Budaörsi Napló

  Budaörsi Napló

  Budaörs Magyarország egyik legfejlettebb települése - ezt nem mi állítjuk, hanem a KSH, 17 mutató alapján. >>>
 • 1

Szolgáltatók, akiket ajánlunk

hirdetés

Olvasói blogok

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Könyvajánló

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A kijelölt szöveg felolvasásához kattintson a hangszóróra! Kerületi Újság felolvasó